Ολοκεραμικά

Γέφυρες / Στεφάνες / Όψεις

Το οδοντοτεχνικό εργαστήριο μας για τις ολοκεραμικές εργασίες χρησιμοποιεί  το σύστημα IPS e.max Press της εταιρίας Ivoclar Vivadent.

Το IPS e.max Press είναι το πρωτοποριακό αυθεντικό υαλοκεραμικό διπυριτικού λιθίου (LS2) κατάλληλο για τεχνική πρεσαρίσματος. Το υλικό προσφέρει εξαιρετική εφαρμογή, λειτουργία και αισθητική, σε συνδυασμό με υψηλή αντοχή 470 MPa*. Συνδυάζει άριστη αισθητική, μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και σε πολλά επίπεδα διαφάνειας για μέγιστη ευελιξία.

Χρόνια κλινικής εμπειρίας έχουν δείξει ότι η υψηλή αντοχή του IPS e.max διπυριτικού λιθίου σε συνδυασμό με συγκόλληση με αδροποίηση επιτρέπει πάχος στεφάνης τουλάχιστον 1 χιλ.

Επιστημονική τεκμηρίωση

Δελτίο δεδομένων ασφαλείας

  

Η εξέλιξη των ολοκεραμικών συστημάτων επιτρέπει πλέον την κατασκευή γεφυρών υψηλής αισθητικής, που χρησιμοποιούνται κυρίως στην πρόσθια περιοχή του στόματος .

Έτσι ενώ στις συμβατικές γέφυρες η πορσελάνη υποστηρίζεται από μέταλλο, τώρα πλέον η πορσελάνη μπορεί να τοποθετηθεί σε σκελετούς φτιαγμένους από κεραμικό υλικό. Οι σκελετοί αυτοί είναι λευκού χρώματος και επιτρέπουν προσθετικές εργασίες υψηλής αισθητικής και εξαιρετικής αντοχής.

Οι ολοκεραμικές προσθετικές εργασίες είναι ανθεκτικές και δεν απορροφούν χρωστικές, έτσι δεν αλλάζουν χρώμα με το πέρασμα του χρόνου.

  

Οι ολοκεραμικές στεφάνες, κατασκευάζονται μόνο από πορσελάνη και χρησιμοποιούνται συχνά στα πρόσθια δόντια.

Έχουν εξαιρετική οπτική συμπεριφορά και ανώτερη αισθητική λόγω της απουσίας μετάλλου στο εσωτερικό τους.

Δεν εμφανίζουν κοντά στα ούλα το γκριζωπό τελείωμα που βλέπουμε μερικές φορές στις συνηθισμένες μεταλλοκεραμικές στεφάνες και έχουν υψηλή αντοχή.

Η αντοχή των ολοκεραμικών συστημάτων έχει αυξηθεί τόσο πολύ που επιτρέπει την κατασκευή ολοκεραμικών προσθετικών εργασιών και στα πίσω δόντια.

 

Οι ολοκεραμικές όψεις είναι αποκαταστάσεις (σαν κέλυφος) από υψηλής αισθητικής πορσελάνες, οι οποίες συγκολλούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών.

Οι ολοκεραμικές όψεις χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην οδοντιατρική και με αυτού του είδους τη θεραπεία είναι δυνατό να αποκαταστήσουμε δόντια με κατάγματα, δόντια με έντονες χρώσεις, αλλά και να πραγματοποιήσουμε αισθητικές παρεμβάσεις στο χρώμα και στο σχήμα των πρόσθιων δοντιών για βελτίωση της αισθητι κής του χαμόγελου.