Ζιρκονία

Μονολιθική / Διαστρωματική

Το οδοντοτεχνικό εργαστήριο μας χρησιμοποιεί Zirconia Katana της εταιρίας Kuraray Noritake Dental Inc. με ISO: 6872 :2008.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε είναι Multi layer τριών τύπων ανάλογα τη φωτοδιαπερατότητα που απαιτεί η προσθετική εργασία, συγκεκριμένα:

HT (High Translucent) 1.200 MPa.

HTML (High Translucent Multi Layer) 1.100 MPa.

STML (Super Translucent Multi Layer)  800 MPa.

UTML (Ultra Translucent Multi Layer)  600 MPa.

Η διαφανής ζιρκονία έρχεται να παρακάμψει αυτό το σύνηθες μοντέλο κατασκευής στεφανών διπλής επικάλυψης προσφέροντας μια λύση πολύ μεγάλης αντοχής, υψηλής συμβατότητας με τους ιστούς αλλά και αισθητικής κι όλα αυτά ταχύτατα αλλά και με χαμηλό κόστος κάνοντας χρήση της ψηφιακής οδοντικής τεχνολογίας (συστήματα CAD/CAM). Με τη διαφανή ζιρκονία δίνεται η δυνατότητα κατασκευής στεφανών και γεφυρών ολικής επικάλυψης κάθε μεγέθους και έκτασης. Με ένα και μόνο υλικό αποδίδουμε ολόκληρη την ανατομία του δοντιού.

Ιδιότητες

Υψηλή αντοχή στην κάμψη (1200-1400ΜPa)
Βιοσυμβατότητα μεγαλύτερη του τιτανίου
Υψηλή αντοχή στην υγρασία (σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ολοκεραμικό υλικό)
Θαυμάσια πρόσφυση των μαλακών ιστών
Αυξημένη φωτοδιαπερατότητα

Χρησιμοποιώντας τη διαφανή ζιρκονία εκμεταλλευόμαστε τις παραπάνω ιδιότητες και έτσι κατασκευάζουμε ακίνητες αποκαταστάσεις ολικής επικάλυψης πλήρους ανατομίας όπως στεφάνες, γέφυρες κάθε έκτασης, απλές και επιεμφυτευματικές, ένθετα και επένθετα. Η διαφανής ζιρκονία αποτελεί επιτυχημένη εναλλακτική λύση εκεί όπου η χρήση της μέταλλο-(ή ζιρκόνιο-) κεραμικής δεν μπορεί να δώσει υψηλού επιπέδου αποτελέσματα ή δεν ενδείκνυται η χρήση της.

Πλεονεκτήματα

Θεωρητικά, άθραυστες στεφάνες.
Αν η ζιρκονία σαν υλικό σκελετών με πάχος 0,4-0,5 χιλιοστά δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αντοχής τότε μια στεφάνη πλήρους ανατομίας εξ’ολοκλήρου από ζιρκονία, που αντικειμενικά θα έχει το διπλάσιο πάχος, θα πρέπει να θεωρείται άθραυστη.

Χαμηλή επεμβατικότητα στην οδοντική ουσία.
Με ελάχιστο πάχος υλικού πολύ κάτω από ένα χιλιοστό δεν κρίνεται απαραίτητη μια παρασκευή με αφαίρεση μεγάλης ποσότητας οδοντικών ιστών.

Απόλυτη βιοσυμβατότητα.
Χαμηλή αποτριβή.
Όχι ενδιάμεσες δοκιμές στο στόμα. Από τη στιγμή που δεν χρησιμοποιούνται δυο υλικά επικάλυψης (σκελετός-κεραμικό) δεν απαιτούνται ενδιάμεσες δοκιμές.
Μετά τη λήψη του αποτυπώματος κατασκευάζεται η εργασία που παραδίδεται έτοιμη.

Ταχύτατα χρονοδιαγράμματα και χαμηλό κόστος.
Χάρις στην ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας οι εργασίες με τη χρήση της διαφανούς ζιρκονίας γίνονται ταχύτατα και οικονομικά.

  Katana Zirconia      Safety Data Sheet   Certificate